Het verlaagde btw tarief van 6% voor dak werkzaamheden

Het verlaagde btw tarief van 6% op manuren voor dak verbouwingen en dakrenovaties is voor de tweede keer verlengd. Woningeigenaren kunnen tot 1 juli 2015 profiteren van het belastingvoordeel.

Verlenging btw-tarief6% regeling
De verlenging van het verlaagde btw-tarief komt voort uit het overleg tussen het kabinet en oppositiepartijen over de begroting van volgend jaar. Het is de tweede keer dat deze regeling wordt verlengd. In eerste instantie zou het verlaagde btw-tarief een jaar geldig zijn van 1 maart 2013 tot 1 maart 2014, dit werd later verlengd tot januari 2015. De bouwsector in Nederland is blij dat het verlaagde btw-tarief nu opnieuw is verlengd tot 1 juli 2015. Volgens een woordvoerder is dit hard nodig als extra steuntje in de rug.

6% btw op arbeidskosten
Deze tijdelijke verlaging van het btw-tarief is geldig voor verbouw- en herstelwerkzaamheden aan uw woning. Met verbouwings- en herstelwerkzaamheden bedoelen we: het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van de woning. Hieronder vallen werkzaamheden als het aanbrengen van dakbedekking, het isoleren van een woning en schilder- en stucadoorswerk. Een uitgebreide lijst met werkzaamheden die onder het 6%-tarief vallen leest u op de website van de Belastingdienst. Er zijn wel enkele voorwaarden verbonden aan deze regeling. Zo moet de woning bijvoorbeeld ouder zijn dan 2 jaar na het eerste ingebruikneming van de woning.

Let op: het verlaagde btw-tarief van 6% is alleen geldig op de gemaakte arbeidskosten. Hieronder vallen ook de kosten van de huur van de apparatuur en de voorrijkosten. Over de materiaalkosten wordt het gebruikelijke btw-tarief van 21% betaald te worden.

Grijp nu uw kans
Heeft u plannen om verbouw- of herstelwerkzaamheden aan uw dak te laten uitvoeren? Maak dan nu gebruik van de 6% BTW regeling voor 1 juli 2015, zodat u ook kunt profiteren van dit lage btw-tarief.

Indien u meer informatie wilt dan kunt u ons bereiken op 06-43201133 of via de e-mail op info@stegingdakbedekkingen.nl

door Robin Steging