Dakrenovatie

“Het vervangen van uw bestaande dakbedekking”

Dakrenovatie door Steging Dakbedekkingen

Steging dakbeddekingen is gespecialiseerd in dakrenovatie van platte daken, veel meeste aannemers laten dakrenovatie uitvoeren door Steging Dakbedekkingen omdat wij ruime ervaring hebben in het renoveren van platte daken. Veel collega’s verkijken zich op de omvang van een dakrenovatie trajecten en komen naderhand onverwacht met diverse extra onkosten.

Wij pakken elke dakrenovatie project van A tot Z d.w.z. dat wij het bestaande dakoppervlak indien nodig verwijderen compleet met dakbeschot en netjes afvoeren. De dakrenovatie zal aansluitend de door u en ons overeengekomen dakbedekking soort gerenoveerd worden.

Door ons inzicht in dakrenovatie en jarenlange ervaring kunnen wij u precies vertellen wat er eventueel vervangen moet worden en daar scherpe prijs aan koppelen.

Wij komen onze afspraken altijd na! Dit kunt u ook nakijken op onze site bij het onderdeel klantervaringen op dakrenovatie

Wij voeren dakrenovatie’s o.a. uit op:

– Garages
– Uit/aanbouwen
– Dakkapellen
– Woonboten
– Bedrijfspanden

Waarom Dakrenovatie door Stegingdakbedekkingen?

– Scherpste prijs
– Korte lijnen (snel reactie)
– Meest betrouwbaar
– Enkel kwaliteitsproducten

Soorten systemen voor uw dakrenovatie.

– Bitumineuze dakbedekking:
Bitumen is een aardolie product wat ontstaat als een residu nadat de benzine of diesel uit de aardolie gehaald is. Bitumen lijkt qua eigenschappen erg veel op teer, maar het is niet hetzelfde. Teer wordt namelijk verkregen uit hout of steenkool.

De eigenschappen van Bitumineuze dakbedekking is dat het gemakkelijk te verwerken en duurzaam is . Omdat het zo gemakkelijk te verwerken is, is het materiaal ook geschikt voor complexe dakrenovatie’s. Vooral voor platte en licht hellende daken is bitumineuze dakbedekking de ideale oplossing voor dakrenovatie’s.

Er zijn twee soorten bitumineuze dakbedekkingen
– APP (A-tactisch Poly Propyleen)
– SBS (Styreen-ButadieenStyreen)

Het belangrijkste verschil tussen beide soorten dakbedekking is dat SBS elastischer is dan APP. Hierdoor is dit materiaal geschikter voor flexibele daken. SBS heeft ook een  sterkere hechting. APP is daarentegen beter bestand tegen UV-straling en hoge temperaturen.

– EPDM dakbedekking:
EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer )is een materiaal dat bekend staat als een hightech synthetisch rubber dat beschikt over unieke eigenschappen. Een van de voordelen van EPDM is dat het op maat gemaakt kan worden in de fabriek waardoor er minder kans op lekkage bij de naden,  want deze worden onder de beste omstandigheden gemaakt in de fabriek.

EPDM is zeer geschikt als waterafdichting, bv. bij (platte) daken, groene daken, dakkapellen, dakgoten, waterdichting van funderingen, waterkeringen bij opgaand werk, vijvers etc. Op daken kan dit rubber geballast worden toegepast, maar met een speciale contactlijm kan het ook volledig gelijmd worden aangebracht

Voordelen EPDM
–  Wordt zonder open vuur aangebracht.
– Lange levensduur langer dan Bitumineuze meer dan 30 jaar.
– Milieuvriendelijk, recyclebaar
– Beschikt over een hoge elasticiteit (tot 400%)
– Voldoet aan de nieuwe norm (NEN 6050)

Nadelen
– Is veel duurder dan Bitumineuze dakbedekking, maar wel lange levensduur.
– Kan niet altijd toegepast worden i.v.m. dampvorming/ schimmel gevaar
– Dak moet op aflopend zijn (op afschot)

LET OP: Omdat EPDM extreem dampdicht is, moet er wel heel goed gelet worden op de opbouw van uw dak.

Interesse in dakrenovatie door Stegingdakbedekkingen?

Maak nu een afspraak voor uw dakrenovatie via info@stegingdakbedekkingen.nl of via telefoonnummer 0165-51 37 97

Wij komen graag gratis bij u thuis om uw dakrenovatie te bespreken.