Dakrenovatie | Steging Dakbedekkingen

“De dakdekker specialist in platte daken”

Dakrenovatie & Onderhoud

Dakrenovatie en onderhoud op regelmatige basis is essentieel. Hiermee voorkomt u lekkages en andere schade aan uw dak. Niet alle lekkages zijn direct zichtbaar in huis, omdat in eerste instantie alleen de bovenste laag van uw dak nat wordt. Het kan lang duren voordat een lekkage doordringt tot de isolatie en zichtbaar wordt in uw woning, wat leidt tot hoge kosten. Daarom adviseren wij regelmatige, vrijblijvende inspecties.

Bij Steging Dakbedekkingen kunt u terecht voor de complete renovatie en het onderhoud van diverse soorten daken. We zijn gespecialiseerd in pannendaken en bitumineuze daken (platte daken), maar ook voor de renovatie van monumentale daken staan we voor u klaar.

Kosten van Dak Renoveren

Uw dak krijgt door de wisselende, soms extreme weersomstandigheden veel te verduren. Het dak is bovendien een van de kwetsbaarste delen van uw woning of bedrijfspand. Aarzel niet om een dakrenovatie uit te laten voeren bij slijtage, beschadiging of achterstallig onderhoud, of als uw dakbedekking aan het einde van zijn levensduur is. Met een gratis dakinspectie door de experts van Steging Dakbedekkingen weet u precies waar u aan toe bent. Op basis van een vrijblijvende, scherpe offerte weet u vooraf wat de kosten van uw dakrenovatie zijn.

Er is geen standaardprijs voor een dakrenovatie. De kosten zijn afhankelijk van uw specifieke dakprobleem, het aantal vierkante meters, de te gebruiken materialen en de tijd die de renovatie in beslag neemt. Hoe eerder u erbij bent, hoe voordeliger u uit bent. Steging Dakbedekkingen staat bekend om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Onze hoge klantwaarderingen spreken voor zich.

Met een tijdige dakrenovatie voorkomt u dat er een compleet nieuw dak moet worden geplaatst, met bijkomende hoge kosten. U wendt ernstige lekkage af, die doordringt tot de isolatielaag en de dakconstructie, waardoor vochtige muren en beschadigd interieur worden voorkomen. Vaak is het voldoende om het dak te renoveren. Elk dak is anders, daarom leveren wij maatwerk. U betaalt nooit te veel en alleen voor de noodzakelijke reparatie- en herstelwerkzaamheden. Wilt u weten wat uw dakrenovatie kost? Vraag een vrijblijvende, gratis prijsopgave aan. Wij staan voor u klaar.

Dakrenovatie: Wanneer is Dat Nodig?

Een dakrenovatie omvat verschillende soorten werkzaamheden, die noodzakelijk zijn door slijtage, beschadiging, lekkage of achterstallig onderhoud. Steging Dakbedekkingen verzorgt een dakrenovatie bij problemen als:

  • Kapotte, verschoven of poreuze dakpannen
  • Dun geworden en/of gescheurde bitumen dakbedekking
  • Aantasting van de dakbedekking door mossen, algen, vuil, kalkaanslag en vogeluitwerpselen
  • Beschadigde, afgebrokkelde nokvorsten en kantpannen
  • Kapot of versleten lood-, voeg- en metselwerk bij de schoorsteen, dakkapel en dakramen
  • Kapotte en/of verstopte dakgoten, kilgoten en regenpijpen en beschadigd zinkwerk
  • Verrot houtwerk van de dakconstructie, met een eventueel verzakt dak
  • Beschadigde boeidelen

Bij vroegtijdige signalering kan een klein probleem worden opgelost met een dakreparatie. Bij een groter dakprobleem is een dakrenovatie een passende, effectieve én betaalbare oplossing. U heeft de garantie dat uw dak en dakbedekking weer vele jaren meegaan. U hoeft dan ook niet bang te zijn voor jaarlijks terugkerende reparaties en hiermee gepaard gaande kosten.

Vraag een Vrijblijvende, Gratis Dakinspectie aan

Voorkomen is beter dan genezen. Minimaliseer het risico op dakschade en vraag vandaag nog een gratis deskundige dakinspectie aan bij Steging Dakbedekkingen. Een van onze VCA-gecertificeerde, ervaren dakdekkers brengt de staat van uw dak in kaart. De dakinspectie beperkt zich niet tot het dak. Ook de dakopbouw, dakconstructie en hemelwaterafvoeren worden in het onderzoek betrokken. Bij een beschadiging of lekkage worden er vaak ook foto’s gemaakt, zodat u inzicht krijgt in de schade of slijtage. U krijgt duidelijke informatie en een eerlijk advies over de noodzakelijke herstelwerkzaamheden, begeleid met een maatofferte. Zo komt u nooit voor vervelende verrassingen te staan.

Is er voor een Dakrenovatie een Vergunning Nodig?

Of u nu een pannendak of een bitumen dakbedekking heeft, voor het vervangen van uw dakbedekking heeft u géén vergunning nodig. Ook als u voor ander materiaal kiest, hoeft u geen vergunning aan te vragen. Als u echter aanpassingen aan uw dak aanbrengt – bijvoorbeeld het plaatsen van isolatiemateriaal – moet er soms wel een vergunning worden aangevraagd. Dit doet u bij de gemeente.

Een vergunning is nodig als u de draagconstructie van uw dak wijzigt of als er een woninguitbreiding met dakbedekking plaatsvindt. Voor aanpassingen (zoals een dakrenovatie) aan monumentale panden geldt ook een vergunningplicht. De experts van Steging Dakbedekkingen informeren u graag of er in uw geval al dan niet een vergunning nodig is.

Dak Renoveren: Heeft u Recht op een Subsidie?

Er is momenteel geen landelijke subsidieregeling voor dakrenovaties. In sommige gevallen kunt u wel aanspraak maken op een gemeentelijke of lokale subsidie, bijvoorbeeld als u door dakisolatie en vervanging van uw dakbedekking uw woning verbetert en energiebesparende maatregelen treft. Bij een verbetering van het energielabel van uw woning komt u mogelijk in aanmerking voor een renovatiesubsidie. Informeer naar de mogelijkheden bij uw gemeente, bij een gespecialiseerd bureau of kijk op www.energiesubsidiewijzer.nl. Of vraag het gewoon even na bij Steging Dakbedekkingen.

Met Spoed een Dakrenovatie Uitvoeren

Wilt u met spoed een dakrenovatie laten uitvoeren, bijvoorbeeld omdat uw dak in bijzonder slechte staat is of u al een daklekkage hebt? Geen probleem. Steging Dakbedekkingen werkt met meerdere vakteams op verschillende locaties. Wij zijn in staat om snel te schakelen en binnen korte termijn een team dakdekkers naar u toe te sturen om uw dak te renoveren. Na een gratis dakinspectie en een offerte op maat heeft u inzicht in de aard van de dakwerkzaamheden én in de kosten. Na uw akkoord gaan wij direct aan de slag met de dakrenovatie om uw dakprobleem zo snel mogelijk te verhelpen. U krijgt 10 jaar garantie op alle geleverde producten en diensten.

Vakkundig en Betrouwbaar, Ervaren en Voordelig

Zoekt u voor uw dakrenovatie een bedrijf dat vakkundig, betrouwbaar, ervaren én voordelig is? Steging Dakbedekkingen voldoet aan al deze kwalificaties. Onze deskundige, betrokken dakdekkers zijn VCA-gecertificeerd en werken met de modernste materialen en middelen. Hierdoor kunnen wij 10 jaar garantie geven op onze geleverde producten en diensten. Natuurlijk kunnen wij veel over onszelf zeggen, maar het is beter als anderen dat doen. Lees de ervaringen van onze klanten en u weet dat wij zowel letterlijk als figuurlijk op hoog niveau werken.

Impressie video | Steging Dakbedekkingen

Dakbedekking Steging Dakbedekkingen


Meer informatie

Maak nu een gratis afspraak met de dakdekker specialist via info@stegingdakbedekkingen.nl of via telefoonnummer 0165 – 51 37 97.

06 - 43201133