Dak isoleren

“De ideale manier voor het besparen van energiekosten”

Dak isoleren? Stegingdakbedekkingen

Dak isoleren is de eenvoudigste manier om energiekosten te besparen. Bijna alle woningen die ouder zijn dan 20 jaar zijn slecht geïsoleerd, door het isoleren van het dak zullen de energiekosten dalen, en de woning waarden daarin tegen stijgen.

Door u dak te isoleren kunt u het wooncomfort verbeteren en u verbruikt minder aardgas. Een investering die zichzelf snel terugverdient!

Steging dakbedekkingen kan uw dak goed isoleren op, onder en tussen verschillende soorten dakbedekking. Zo kan een plat dak een goede weerstand bieden aan de temperatuurschommelingen binnen het gebouw.


Inventarisatie dak. 

Wanneer Steging Dakbedekking komt inventariseren zullen wij eerste de mogelijkheden onderzoeken om het dak te isoleren. Hierbij wordt bijvoorbeeld gekeken of de bestaande opstanden hoog genoeg zijn en/of er een mogelijkheid is om deze te verhogen om waterschade te voorkomen.

Mocht er voetlood (lood wat in de muur verwerkt zit) aanwezig zijn zullen wij deze controleren of de verbinding hoog genoeg gemonteerd  en daarnaast zullen wij uiteraard de dorpels van eventuele kozijnen controleren of deze ook hoog genoeg geplaatst zijn ten opzichte van het dak.

Als alles gecontroleerd is, dan zal er gekeken worden naar de materiaalkeuze voor een optimaal advies om het dak goed te isoleren.


Uw dak met PIR isolatie platen

Het meest gekozen isolatie materiaal is de Pir plaat dit staat voor polyisocyanuraat. PIR isolatie onderscheidt zich van andere isolatiematerialen door zijn zeer goede isolerende eigenschappen, waardoor er met dunnere isolatieplaten gewerkt kan worden en hierdoor ruimte wordt bespaard. Bovendien komen bij het monteren van deze isolatieplaten geen schadelijke vezels vrij en de isolatie platen zijn licht en sterk.

De beloopbaarheid van isolatie op het platte dak is enorm belangrijk tijdens de verwerking en het onderhoud van het dak. De PIR isolatieplaten voor het platte dak hebben een uitstekende beloopbaarheid. Tijdens en na de verwerking zorgt dit niet voor problemen.


Voordelen isoleren met PIR isolatie:

– Hoogst haalbare isolatie rendement
– Goede brandveilige eigenschappen
– Eenvoudig te verwerken
– Beloopbare plaat
– Geen ongedierte
– Neemt geen water op


Interesse in Stegingdakbedekkingen?

Maak nu een afspraak via info@stegingdakbedekkingen.nl of via telefoonnummer 0165-51 37 97 voor uw dakisolatie.


Wij komen graag gratis bij u thuis om de dak isolatie te bespreken.

06 - 43201133