Nieuws & Tips platte bitumen daken

Keuze type dakbedekking overkapping

Keuze type dakbedekking overkapping

KEUZE TYPE DAKBEDEKKING OVERKAPPING

Voordat je een overkapping laten maken door een bedrijf, of je plaatst de overkapping zelf? Is het vooraf belangrijk om te weten welke soort dakbedekking daar op moet komen.


SOORTEN DAKBEDEKKINGEN OVERKAPPING

Er zijn verschillende soorten dakbedekkingen voor uw overkapping. Wij van Steging Dakbedekking zetten ze voor u op een rij met daarbij de voor- en nadelen.

En wil je dat het platte dak van je overkapping esthetisch ook nog een hoop doet? Steging dakbedekkingen zal u helpen bij het maken van de juiste keuze door tips over dakbedekking te delen met jullie.


– DAKBEDEKKING OVERKAPPING MET EPDM


Er wordt soms ook gekozen voor EPDM als dakbedekking voor uw overkapping gekozen. Nu staan wij niet volledig achter deze kunststof dakbedekking dit omdat EPDM ten eerste extreem dampdicht is. Ik hoor u denken maar een overkapping is toch gewoon buiten, de wind blaast erdoor dus dit moet qua damp dichtheid toch geen probleem zijn.

Nee, dat klopt maar wat als u toch ooit besluit om de overkapping af te dichten met bijvoorbeeld glazen schuifwanden? Of nog mooier u plaatst hierbij ook nog eens een mooie kachel? Dan komt er dus wel warme lucht die opstijgt en tegen het koude dak aankomt, hierdoor ontstaat er condens en soms zelf schimmel. Een grote ergernis volgt.

Wij hebben hiervoor een uitstekende oplossing. Isoleer het dak van uw overkapping. Al is het maar met een kleine waarde.

Door isolatie onder de dakbedekking te plaatsen creëert u een warm dak, en condens is hierdoor voor een enorm groot deel uitgesloten in uw overkapping.


– DAKBEDEKKING OVERKAPPING MET BITUMEN

Met bitumen is het zo dat er eerst een onderlaag mechanisch bevestigd wordt met schroeven en druk verdeel plaatjes. Deze onderlaag bestaat uit een gebitumineerde polyestermat. Alleen al aan deze onderlaag kan je een auto ophangen zo sterk is deze laag. En hieroverheen word de bitumineuze toplaag vol verkleefd. Het dak van uw overkapping kan zo met zekerheid ieder weertype aan.


En waarom dan een bitumineus dak op uw overkapping en geen EPDM dak?

EPDM word met een contactlijm aangebracht en bij isolatie is dat rechtstreeks op de aluminium folie van de isolatie platen. Wij hebben meerdere malen gezien dat met fikse windstoten de EPDM folie zo van de isolatie platen wordt afgezogen, wij constateerden dat de aluminium folie nog aan de EPDM folie zat maar dus gewoon van de isolatie werd afgetrokken.

Wij van Steging Dakbedekkingen raden eigenlijk qua soort dakbedekking altijd de bitumineuze dakbedekking aan. Ook voor uw overkapping is bitumen een ideaal product.


– DAKBEDEKKING OVERKAPPING MET LICHTSTRAAT OF LICHTKOEPEL

Onze ervaring met een lichtstraat of lichtkoepel in je platte dak van je overkapping is wel dat insecten vaak in de sparing van het dak naar het licht toe willen vliegen, door het glas van de koepel kunnen zij niet verder en blijven dus continu in je overkapping rond vliegen.

Misschien dan toch geen koepel of lichtstraat boven je eettafel plaatsen.

Er is een keuze qua koepel om voor een glas te gaan of voor een kunststof koepel.

Glas biedt wel de mooiste lichtinval, waar kunststof het licht som vertekend. Daarnaast zul je bij regen of hagel veel minder geluid ervaren als bij een kunststof koepel. En nog een bijkomend voordeel van glas is dat het een glas materiaal is en hierdoor minder gevoelig is voor vuil en aanslag. Het grootste nadeel van glas is dat het vele malen duurder is.Een overkapping wordt meestal gebouwd om langer van het buiten leven te kunnen genieten!

Vaak is het wel dat je zo veel mogelijk licht naar binnen wilt laat komen. Maak hem daarom dus zeker niet te laag, en misschien is het leuk om er een lichtstraat of lichtkoepel in te verwerken.

Steging dakbedekkingen bieden u een esthetisch mooi waterdicht bitumineus dak voor uw overkapping. Persoonlijk advies nodig? neem dan gerust even contact met ons op.

INTERESSE IN EEN OVERKAPPING MET DAKBEDEKKING ?

Maak nu een afspraak via info@stegingdakbedekkingen.nl of via telefoonnummer 0165-51 37 97
Wij komen graag gratis bij u pand of woning om de situatie te bekijken en indien nodig advies te geven.

Witte bitumen dakbedekking

Witte bitumen dakbedekking

“Dakbedekking voor het oog, milieu en uw portemonnee”

Witte bitumen dakbedekking | Steging Dakbedekkingen

In de zomer word er al snel aandacht gegeven aan de dakenbranche, want wat kan het soms warm worden op de daken.

Waarom moet ik kiezen voor Witte bitumen dakbedekking?

Met tropische dagen kan de temperatuur weleens oplopen tot rond de 80 graden celsius. Dit heeft grote nadelige gevolgen voor de temperatuur in het betreffende pand, en ook voor de dakbedekking zelf is die brandende zon niet al te best. De daken in ons land hebben het dan zwaar te verduren. Daarom is er nu de keuze op witte reflecterende bitumineuze dakbedekking te nemen.

Voordelen Witte bitumen dakbedekking

– Binnentemperatuur gaat naar beneden
– Dakbedekking gaat langer mee
– Minder energiekosten (airco)
– Verhoogt rendement bij eventuele zonnepanelen
– Verbetert kwaliteit van de lucht
– Esthetisch aanzicht
– 10 Jaar garantie

Binnentemperatuur gaat naar beneden

Zoals ik net al zei kan de temperatuur op een zwart bitumineus dak oplopen tot rond de 80 graden celsius. Bij witte dakbedekking kan de temperatuur worden gereduceerd naar ongeveer 40 graden celsius.

Stelt u zich eens voor wat dat wel niet kan betekenen voor de temperatuur in een gebouw. De binnen temperatuur kan dan terug gedrongen worden met maar liefst 3 tot soms zelfs 5 graden celsius.

Weet u wat dat betekent voor uw energie gebruik als u een airco heeft? Uitgaande van een daling van 0,5 graden celsius levert een reductie op het energiegebruik van de airco van ca. 8%. Dit is weer goed voor uw portemonnee en goed voor het milieu, dankzij alleen witte dakbedekking.

witte bitumen dakbedekking vs zwarte dakbedekking

Zonnepanelen met Witte bitumen dakbedekking

Tegenwoordig zijn zonnepanelen op daken niet meer weg te denken in ons mooie Nederland.
Het maximale rendement van een zonnepaneel is bij een temperatuur van ongeveer 25 graden celsius of lager. Kiest u dus voor witte dakbedekking dan is dat ten aller tijden gunstig voor de opbrengst van de stroom van het zonne energie systeem.

witte bitumen dakbedekking met zonnepanelen

Verbetert kwaliteit van de lucht

Diverse merken hebben een natuursteenkorrel met een coating van titaniumdioxide dat op de toplaag verkleefd zit, het unieke aan dit mineraal is dat het lucht zuiverend werkt. U hoort het goed een dakbaan die onze lucht, de lucht die wij allemaal in ademen zuivert.

De NOx (stikstofoxide) en SOx (zwaveloxide) worden omgezet in onschadelijke stoffen en zo wordt de fijnstof gereduceerd. De UV-straling werkt eigenlijk als katalysator op de giftige stoffen en zet deze om in ongevaarlijke nitraten. De rest producten hiervan spoelen zo gewoon weg via het hemelwater ons riool in.

Esthetisch aanzicht

Verder staat het ook wel heel chique die witte dakbedekking. Ook architecten kiezen steeds vaker voor witte dakbedekking, een wit dak past perfect bij een witte moderne woning. Het is natuurlijk wel zo hoe groter het oppervlak hoe groter het luchtzuiverende effect zal zijn.

Beste rendement door jaarlijks onderhoud

Wat wel heel belangrijk is bij de keuze voor witte dakbedekking, dat is dat er vaker onderhoud gepleegd moet worden. Zodra er zwerfvuil op het dak is, neem nou bladeren van bomen rondom het dak verdwijnen al deze voordelen.

De warmtereductie zal een stuk minder zijn en ook het luchtzuiverende effect word minder. Daarom streven wij er naar om minimaal 2 a 3 keer per jaar met een zachte borstel het da schoon te vegen. Vooral als er zonnepanelen op uw dak staan, blijft er gemakkelijk vuil achter het raster van het systeem zitten. hou dit dus goed bij.

Witte bitumen dakbedekking vs zwart bitumen dakbedekking

Wel is er een kleine meerprijs bij witte dakbedekking ten opzichte van de traditionele zwarte bitumen dak rol. Dit komt voornamelijk omdat het product zelf duurder is en wij als dakdekker iets voorzichtiger te werk moeten gaan ivm besmettingen op de witte minerale toplaag. Wij zullen dus iets langer bezig zijn.

Garantie dakbedekking: zekerheid bestaat nog

Bij Steging Dakbedekkingen krijgt  u een certificaat van verzekerde garantie, welke al bij de prijs zit inbegrepen. Dit certificaat is het schriftelijk bewijs dat u tegen gebreken bent verzekerd voor een periode van 10 jaar.

Het staat er tevens voor in, dat de bitumineuze dakbedekking voldoet aan de eisen die volgens de huidige stand van de techniek aan de dakbedekkingsconstructie behoren te worden gesteld.

Deze garantie geldt voor alle lekkages die binnen 10 jaar optreden als gevolg van het onjuist aanbrengen van de dakbedekkingsconstructie of als de kwaliteit van het materiaal ondeugdelijk blijkt te zijn.

Het garantiecertificaat is geldig voor een garantie periode van 10 jaar.

10 jaar garantie bitumen dakbedekking

Meer informatie

Wilt u meer informatie of advies over witte bitumen dakbedekking, neem dan contact met ons op.

Tel: 0165 – 513 797
E-mail: info@stegingdakbedekkingen.nl

neem contact op dakbedekking


Contactformulier | Steging Dakbedekkingen

Dakbedekking en Zonnepanelen

Is mijn platte dak geschikt voor zonnepanelen?

Waar moet u op letten bij het plaatsen van zonnepanelen?

Dakbedekking en Zonnepanelen

U wilt graag zonnepanelen op uw dak, maar is uw platte dak hiervoor wel geschikt? Het is een flinke investering u heeft er waarschijnlijk hard voor gespaard dus u wilt wel dat alles soepel zal verlopen. U zal niet de enige zijn die deze vraag heeft, daarom hier een toelichting op de vraag of uw dakbedekking en zonnepanelen geschikt is voor een zonne-energie systeem.

Ook voor bitumen daken geldt dat wij de leeftijd en conditie van de dakbedekking goed moeten bekijken, zodat wij u kunnen adviseren om deze wel of niet te vervangen voordat er zonnepanelen geplaatst gaan worden. U zit er tenslotte niet op te wachten om korte tijd na de plaatsing van zonnepanelen uw dak te moeten renoveren!


Inspectie punten | Dakbedekking en Zonnepanelen


Visuele controle
Als geschiktheid beoordelen we het dak visueel, op hoeveelheid craquelé in de bitumen dakbedekking, dat is namelijk een teken van veroudering. Net als mudcurling en pimpling ouderdoms tekenen zijn.

Craquelé
Craquelé zijn kleine lichte haarscheuren deze ontstaan door de uv straling die vanaf onze zon op het platte dak terecht komt. Hierdoor wordt de flexibiliteit steeds minder en kan de dakbedekking uiteindelijk in ergste geval niet meer mee werken met de ondergrond. De dakbedekking zal dan gaan scheuren. Een dak wat minder in de zon staat zal daarom ook een langere levensduur hebben, maar ja een dak uit de zon is natuurlijk weer niet zo geschikt voor zonnepanelen.

Mud-curling
Mud-curling onstaat eigenlijk doordat zwerfvuil vrij lang op het dakblijft liggen in een opgedroogde plas water. In het vuil gaat dan in de loop der jaren een soort van rottings proces beginnen. Door de zon gaat dit steeds verder in drogen, er ontstaat dan een grof netwerk van barstjes en uiteindelijk gaat de bovenste laag krullen er in ergste geval los komen. Denk hierbij aan opgedroogde meren om er een beeld bij te krijgen.

Pimpling
Pimpling zijn eigenlijk een soort van puistjes op je dakbedekking. Het zijn kleine blaasjes en als er niks aan gedaan word dan zullen ze uit eindelijk open barsten. De inlagen dit is de wapening van je dakbedekking komen nu bloot te liggen. De inlagen bestaan uit glasvlies en polyester als het water  hierbij komt zuigt het zich steeds verder vol en heb je lekkage

Visuele controle dakbedekking


Controle beschadigingen
Zijn er eventuele beschadigingen te zien op de toplaag van de bitumineuze dakbedekking. Zijn er uitvoeringsfouten op te merken waardoor er later problemen op kunnen treden.


Controle bouwtechnisch aspect
Er zal ook altijd gecontroleerd op bouwfysisch aspect. Vooraf er een zonne-energie systeem geplaatst gaat worden zal onze dak specialist een insnijding moeten maken in de dakbedekkingsconstructie. Op deze manier kunnen wij vaststellen hoe de gehele dakopbouw is opgebouwd. Zo kan er bijvoorbeeld vastgesteld worden of dat er wel een druk vaste isolatie plaat is gebruikt en of deze voldoende is om het systeem te kunnen dragen zonder dat er beschadigingen op treden. Er wordt ook gekeken of dat er vocht in de isolatie zit en of dat dit geen problemen kan gaan leveren.

Controle dakopbouw


Controle dakbeschot
Het dakbeschot wordt uiteraard ook bekeken maar hierover kunnen wij niet een vast oordeel maken. Dit zal namelijk bepaalt moeten worden door een constructeur. Het is erg belangrijk dat er berekend wordt hoeveel draagkracht het dak heeft om de eventuele permanente belasting en of tijdelijke belasting te kunnen dragen.


Controle dak details
Hoeveel  dak details zijn er aanwezig, denk hierbij aan airconditioning installaties, ontluchtingen of andere dak doorvoeren, lichtkoepels, lichtstraten, permanente valbeveiliging en hemelwaterafvoeren. Er wordt gekeken naar beschadigingen aan de voorzieningen en of ze wel deugdelijk ingewerkt zijn.


Controle kimfixatie
Is er kimfixatie op een kundige manier toegepast zodat de rek en krimp van de dakbedekking materialen goed opgevangen kan worden.

Enorme rek en krimp i.v.m. geen kimfixatie


Samenvatting
Alles opgesomd komen wij op een resterende levensduurverwachting van het dakbedekkingssysteem en dit brengen wij in relatie met een zonne-energie systeem.

Kort samengevat, bij onderzoek of uw dak geschikt is voor zonnepanelen zijn de deze punten belangrijk. Drukvastheid van de isolatie, de conditie van de dakbedekking en de draagkracht van de onderconstructie.(dakbeschot,balklaag)


CONTACTINFORMATIE

Wilt u zonnepanelen plaatsen op uw dak en wilt u uw dakbedekking controleren zodat u er zeker van bent dat u geen problemen krijgt, neem dan contact met ons op voor een inspectie.

Tel: 0165 – 513 797
E-mail: info@stegingdakbedekkingen.nl

neem contact op dakbedekking

Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking  brengt een aantal voordelen met zich mee in vergelijking met andere vormen van dakbedekking. Bitumen dakbedekking, ook wel bitumineuze genoemd is meestal 4mm dik en is voorzien van polyester inlage wat het rekken en krimpen tegengaat. Dit in tegenstelling bij de dak rollen die bij doe het zelve bouwmarkten te verkrijgen zijn.

Levensduur Bitumen

Bitumen gaat 20 tot 25 jaar lang mee en de meeste dakdekkers geven 10 jaar garantie op de montage als de bitumen dakbedeking en kent vele andere voordelen. Zo is het aanleggen van een bitumen dak vrij gemakkelijk en is bitumen goed bewerkbaar. Bitumen is bij uitstek geschikt als dakbedekking voor platte daken. Veranda’s, dakkapellen, schuren en aanbouwen kunnen er mee bedekt worden. Bitumen is zeer sterk en zorgt voor een waterdicht dak. Het leggen van bitumen dakbedekking is een klus voor de specialist, dit onder andere omdat er gewerkt wordt met een brander om de dakbedekking aan te brengen.

Er zijn verschillende soorten bitumen dakbedekking op de markt, APP bitumen en SBS bitumen. Kort gezegd is APP beter bestand tegen uv-straling en daardoor zeer geschikt als toplaag. SBS bitumen is elastischer en kan het werken van de dakconstructie beter opvangen dan APP bitumen.

Bitumen dakbedekking

De voordelen van bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking kent een aantal voordelen. Zoals gezegd is het erg sterk en waterdicht. Daarnaast is het goed bestand tegen chemische invloeden en heeft het een grote kleefkracht op veel materialen. Een bitumen dak is gemakkelijk te onderhouden en het gaat minimaal zo’n 25 jaar mee. Een bitumen dak is duurzaam en bestand tegen alle Nederlandse weersinvloeden. Het leggen van bitumen dakbedekking is een vrij gemakkelijke klus voor een dakdekker. Bij bitumen dakbedekking is een flexibele verwerking mogelijk, wat er voor zorgt dat detailwerk in hoeken of rondom obstakels ook mogelijk is.

Opties bitumen dak vervangen

Gaat u uw dakbedekking op uw platte dak vervangen? Dan kan de klus op 2 manieren worden uitgevoerd. In de meeste gevallen is het mogelijk om de nieuwe laag dakbedekking over de oude laag aan te brengen. Dit scheelt u flink in de kosten zoals u in het onderstaande kostenoverzicht ziet. Wilt u direct uw dak laten isoleren of zijn er al vele lagen dakbedekking over uw platte dak aangebracht waardoor het geheel te zwaar begint te worden voor de dakconstructie? Dan moet de complete dakbedekking vervangen worden. De dakdekker haalt de oude lagen van uw platte dak en voorziet het dak weer van een verse strakke laag.

Interesse in bitumen dakbedekking ?

Maak nu een afspraak via info@stegingdakbedekkingen.nl of via telefoonnummer 0165-51 37 97
Wij komen graag gratis bij u pand of woning om de situatie te bekijken en indien nodig advies te geven.

Milieu bewust branden

Nieuwe manier van branden

We worden ons met z’n allen steeds meer bewust van de milieu- en klimaatproblemen. Samen bewust omgaan met brandstoffen is de beste manier om deze veranderingen in ons klimaat tegen te gaan. Steging Dakbedekkingen maakt gebruik van een leverancier die een nieuwe technologie ontworpen heeft in het maken van dakrollen. Dit zijn rollen met zogenoemde grooves. Dit maakt de dakbedekking geschikt voor een nieuwe manier van branden. Bij de verwerking is een flinke gasbesparing te behalen. Daarmee besparen wij stookkosten en het milieu.

Deze dakrollen zijn aan de onderzijde voorzien van een zeer fijn profiel, (grooves), en dekt deze af met een flinterdunne, snel smeltende folie. Dakbedekking met grooves optimaliseert het gehele afdichtingsproces met voordelen voor zowel ons de dakdekkers, de opdrachtgever en het milieu.

Er wordt dus minder gas gebruikt en sneller gebrand dit alles resulteert dus in een goedkoper eindresultaat wat natuurlijk positief is voor u als klant.

Wij werken nu een half jaar met deze leverancier en staan volledig achter deze nieuwe manier van branden.

Deze dakrollen zijn geschikt voor iedere dakrenovatie of dakreparatie.

 

Lichtkoepels op uw dak?

Lichtkoepels op uw dak?

Lichtkoepels zorgt ervoor dat u meer daglicht in uw woning krijgt? Dit kan steging dakbedekkingen voor u regelen door middel van een lichtkoepel te plaatsen in bijvoorbeeld een uitbouw van uw woning, of wilt u graag een overkapping maar dan bent u bang dat u veel daglicht verliest?

Laat ons dan een lichtkoepel plaatsen bij u, het zelfde geldt natuurlijk voor een carport. Wij kunnen diverse modellen van lichtkoepels leveren. Wij voornamelijk actief in Breda en omgeving. 

Daglicht heeft veel invloed in het functioneren van de mens, er zitten diverse vitamines in die een positieve gevoelswaarde bij ons op wekken.

Een lichtkoepel is dus zeker een meerwaarde voor uw woning of bedrijfspand het geeft de mensen die er zijn een fijn gevoel. We komen graag langs voor een passende offerte in Breda of omgeving.

Lichtkoepels op uw dak

Verschillende modellen lichtkoepels. We plaatsen deze graag in Breda in omtrek.

Door de verschillende modellen lichtkoepels is er ook een diversiteit in geluidswerend en isolerende werking van de lichtkoepels.

U kunt ook kiezen voor de solatube, dit is een moderne uitvoering. Die zijn er in de maten 25cm, 35cm, 53cm en 74cm. De eerste 3 zijn het populairste dit komt omdat er dan meestal geen aanpassing gemaakt hoeft te worden in de dakconstructie. De aanschaf is relatief net iets duurder maar dit word weer gecompenseerd door het uurloon, omdat het plaatsen van een traditionele lichtkoepel net wat langer duurt.


Meer informatie?

Maak nu een gratis afspraak voor uw dak via info@stegingdakbedekkingen.nl of via telefoonnummer 0165-51 37 97 

Wij komen graag gratis bij u thuis om uw dakrenovatie te bespreken.

Offerte aanvragen steging dakbedekkingen

Dakbedekking soort, welke soort kies ik?

Dakbedekking soort, welke soort kies ik?

Dakbedekking soort, welke soort kies ik?

De meest voorkomende dakbedekking voor op een plat dak is bitumen. Je kan het ook toepassen op een dak met een lichte helling. Veel mensen verwarren bitumen met teer omdat ze beide de kenmerkende kleur zwart hebben. Als je de samenstelling, toepasmogelijkheden en oorsprong bekijkt is bitumen toch wel een heel ander product dan teer.

Voordelen bitumen dakbedekking tegenover mastiek dakbedekking(teer):
Een hoge weerstand tegen veroudering, UV-bestendig, weinig onderhoud nodig, gemakkelijk verwerkbaar, eenvoudig te repareren, eenvoudig te renoveren en het is na het slopen weer recyclebaar .

Teer mag echter niet meer gebruikt worden in Nederland. Dit omdat er bij het verhitten ervan er kankerverwekkende stoffen vrijkomen. Teer had altijd wel het grote voordeel dat het bij 30 graden al weekbaar werd. Mocht er dus een kleine daklekkage zijn of beginnen te komen dan was vaak een warme zomer al voldoende om het dak zich zelf te laten repareren. Het dak vloeide vanzelf dus weer waterdicht.


Dakbedekking soort

Bitumen is het residu wat dus achterblijft bij de destillatie van ruwe olie. Bitumen heeft een hoop eigenschappen die het die het product ideaal maken voor dakbedekking. Je kan het niet oplossen in water en is van zichzelf dus al een waterdicht product. Verder is het niet giftig, is het goed bestand tegen chemische stoffen en kleeft heel goed aan andere materialen.

Het bitumen van vroeger had ook minder goede eigenschappen. Het kon slecht tegen UV-straling, bij  lage temperaturen was hij niet soepel, elasticiteit was dus minder en levensduur was ook te kort. Daarom zijn er veel ontwikkelingen geweest rond bitumineuze dakbedekking en zijn al deze negatieve eigenschappen verdwenen, we spreken nu van APP dakbedekking en SBS dakbedekking. Het grote verschil tussen deze 2 is dat SBS elastischer is maar wel een hoger kostenplaatje met zich meebrengt. Over het algemeen wat SBS gebruikt bij de wat complexere bouwwerken. Is alleen wel zo dat je bij een SBS dakbedekking in de zomer uit moet kijken met waar je loopt en type schoenen,  omdat deze dan toch een stuk zachter is dan APP dakbedekking. Kies daarom ook nooit voor sbs dakbedekking als u er een dakterras van wilt maken.

We kunnen bitumen dakbedekking op 3 manier bevestigen: losliggend en geballast, mechanisch bevestigd doormiddel van drukverdeelplaatjes en schroeven of  we verkleven het volledig.

Dan hebben we kunststof dakbedekking.
Mijn voorkeur gaat dan uit naar EPDM. Naast EPDM word ook vaak PVC gebruikt.

Het grote verschil tussen deze 2 producten is dat EPDM vaak uit 1 stuk gelegd kan worden en het enorm elastisch is. De levensduur van EPDM is ook een stuk langer. Wat ik persoonlijk een groot nadeel vind van EPDM is dat het extreem dampdicht is. Hierdoor is er een grote kans op schimmelvorming en andere micro organismen. De dakopbouw moet dan ook perfect zijn voor EPDM dakbedekking. Begin ter aller tijden met een goede dampremmende folie, daarover heen een dakisolatie en dan de dakbedekking. Zorg dat er geen lucht door de dampremmende folie heen kan komen, daarom moet je alle naden goed dichtmaken met een dubbelzijdige tape. Word dit niet goed gedaan dan ligt schimmelvorming nog steeds op de loer. Je moet er toch niet aan denken dat je na een aantal jaar je mooie afgewerkte gestuukte plafond moet slopen omdat je hele dakbeschot is aangetast.

En waarom ik dan niet voor PVC kies?
De levensduur is te kort. PVC dakbedekking is gewoon het zelfde materiaal als een PVC buis. Alleen is er bij dakbedekking een weekmaker toegevoegd om het materiaal soepel te maken. Mocht PVC dakbedekking in aanraking komen door een olieachtig product, dan treed automatisch de weekmaker eruit op die plek uit en word hij dus in feite weer zo hard als de PVC buis die we allemaal kennen. En omdat de meest voorkomende dikte van PVC dakbedekking 1,2 mm is scheurt deze dan heel makkelijk. Dit kan bijvoorbeeld al gebeuren als een elektricien een kabel stript en niet alle stukjes van de kabel mantel opruimt.

Komt u er zelf niet aan uit welke soort dakbedekking het best geschikt is voor uw dak, dan dangerust contact met ons op 0165-513797 of mail naar info@stegingdakbedekkingen.nl

door:Robin Steging

Daklekkage, wat te doen en wat zijn de gevolgen?

Daklekkage, wat te doen?

Elk dak heeft met verschillende weersinvloeden te maken. Hierdoor komt er veel krimp en rek voor in de verschillende materialen. Als een dak wat ouder is laten we zeggen vanaf 15 jaar, begint de dakbedekking zijn elasticiteit te verliezen. Een dak dat veel in de zon ligt dus veel UV-straling op zich krijgt heeft hier eerder last van dan een dak wat in de schaduw ligt.

Wanneer u een mogelijke daklekkage waarneemt moet dit natuurlijk zo snel mogelijk gerepareerd worden. Een daklekkage kan immers voor veel gevolgschade zorgen. U wilt dan dat er vrijwel direct iemand kijken komt die concreet kan vertellen wat er nodig is en uitlegt waarom dit nodig is. Bovendien is het fijn om vooraf een kostenplaatje te krijgen. Want een daklekkage is nooit begroot en dus altijd een onverwachte uitgave.

Heeft u een daklekkage bel dan met Steging Dakbedekkingen.
Wij helpen u meteen met alle werkzaamheden aan uw dak, dus ook voor daklekkages belt u 06-43201133 of mail naar info@stegingdakbedekkingen.nl

Met onze jarenlange ervaring sporen en lossen wij elke daklekkage op.

Gevolgen daklekkage:

Een daklekkage ontdekt u vaak te laat omdat er vrijwel altijd al enige schade zal zijn. Vochtplekken op de plafonds, op de muren of wat veel gevaarlijker is kortsluiting door water in een leiding. Vaak is het ook nog eens zo dat de isolatie vochtig is geworden, hierdoor verliest deze ook nog eens zijn waarde.

Dit wilt u zo snel mogelijk verholpen hebben, waarbij niet alleen de daklekkage gerepareerd moet worden maar ook gekeken moet worden naar de gevolgschade. Steging dakbedekkingen heeft een breed netwerk aan partners die u, net zoals u van ons gewend bent, ten aller tijden willen helpen.

Wist u ook dat gevolgschade van een lekkage vrijwel altijd mee verzekerd is in de opstalverzekering! De kosten van de dakreparatie dus helaas niet tenzij het om een stormschade gaat. Vraag dit altijd wel eerst goed na bij uw verzekeringsagent.

Door Robin Steging

Jaarlijks onderhoud

Jaarlijks onderhoud

Mijn vader richtte Steging Dakbedekkingen op in 1987, bij ons thuis ging het daarom ook niks anders dan over daken. Als klein jongentje droomde ik er al van om uiteindelijk net als mijn vader ook op het dak te staan. Zelf zit ik nu 12 jaar in de dakbedekking en mijn interesse in de dakenbranche blijft maar groeien. Op dak voelen wij van Steging dakbedekkingen ons echt thuis, het doet ons echt deugd als een dak er netjes bij ligt.

Ik zeg altijd: dakonderhoud is dakbehoud. Wanneer je jaarlijks je dak onderhoud, kun je veel kosten besparen.

Vuil is de grootste vijand van het dak, vooral het continue nat worden en weer drogen heeft sterke invloed op het materiaal. Wanneer het vuil op het dak blijft liggen, ontstaat er een soort modder laag (mud-curling), waarbij een grof netwerk van barstjes ontstaat. Ook kan pimpling ontstaan, dit zijn kleine blaasjes, waarna de toplaag barst en je de inlagen van de dakbedekking kan waarnemen. Als dit gebeurt, ben je te laat. En komt het water naar binnen.

In het dakonderhoud zijn onze klanten heel divers. Van een dakkapel op een woonhuis tot bedrijfspand, we hebben het allemaal in onderhoud. Bij dakonderhoud gaat het niet alleen om het goed schoon maken en controleren van het dak, het is belangrijk dat we onze klanten tijdig waarschuwen wanneer extra kosten te verwachten zijn. Dit zullen nooit hoge kosten zijn, want dat betekent dan dat wij ons vak niet goed verstaan. Maar na verloop van jaren kunnen door veroudering diverse dak reparaties nodig zijn. Tijdens het dakonderhoud word dit gelijk gerepareerd. Zo houden we het dak in de beste conditie.

Over het algemeen is jaarlijks onderhoud van het dak voldoende. Wanneer een gebouw echter omgeven is door bomen, waardoor er veel bladeren op het dak vallen, is het verstandiger om  een paar keer per jaar het dak na te lopen. Bladeren geven een enorme vervuiling, ze zakken in de plassen water en gaan rotten hierdoor hechten ze zich aan de toplaag. Ook is het noodzakelijk dat de uitwateringen (hemelwaterafvoeren) vrij blijven zodat het water goed weg kan lopen. Als wij van Steging Dakbedekkingen op het dak geweest zijn, dan kan er van het dak gegeten worden.

Daarom is onze slogan dan ook: Uw dak is onze zorg..!!

Indien u meer informatie wilt dan kunt u ons bereiken op 06-43201133 of via de e-mail op info@stegingdakbedekkingen.nl

door Robin Steging

Winteronderhoud aan uw dak en dakgoten.

Winteronderhoud aan uw dak en dakgoten.

De winter is nu dan toch eindelijk bij ons aangekomen. Met preventief dakonderhoud en renovatie van uw dakbedekking en dakgoot voorkomt u de meeste daklekkages in de winter.

Bladroosters, bol-draadroosters, bladkorven voor de dakgoot en blad-scheider voor de regenpijpen helpen u deze ongemakken te voorkomen. U dient wel regelmatig het dak op te gaan, om blad en ander zwerfvuil dat voor de hemelwaterafvoer ligt te verwijderen.

Vind u het zelf onprettig om het dak op te gaan of heeft u niemand in uw naaste om dit voor u te doen, dan staan wij ter aller tijden voor u klaar.

Indien u meer informatie wilt dan kunt u ons bereiken op 06-43201133 of via de e-mail op info@stegingdakbedekkingen.nl

door Robin Steging