Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking  brengt een aantal voordelen met zich mee in vergelijking met andere vormen van dakbedekking. Bitumen dakbedekking, ook wel bitumineuze genoemd is meestal 4mm dik en is voorzien van polyester inlage wat het rekken en krimpen tegengaat. Dit in tegenstelling bij de dak rollen die bij doe het zelve bouwmarkten te verkrijgen zijn.

Levensduur Bitumen

Bitumen gaat 20 tot 25 jaar lang mee en de meeste dakdekkers geven 10 jaar garantie op de montage als de bitumen dakbedeking en kent vele andere voordelen. Zo is het aanleggen van een bitumen dak vrij gemakkelijk en is bitumen goed bewerkbaar. Bitumen is bij uitstek geschikt als dakbedekking voor platte daken. Veranda’s, dakkapellen, schuren en aanbouwen kunnen er mee bedekt worden. Bitumen is zeer sterk en zorgt voor een waterdicht dak. Het leggen van bitumen dakbedekking is een klus voor de specialist, dit onder andere omdat er gewerkt wordt met een brander om de dakbedekking aan te brengen.

Er zijn verschillende soorten bitumen dakbedekking op de markt, APP bitumen en SBS bitumen. Kort gezegd is APP beter bestand tegen uv-straling en daardoor zeer geschikt als toplaag. SBS bitumen is elastischer en kan het werken van de dakconstructie beter opvangen dan APP bitumen.

Bitumen dakbedekking

De voordelen van bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking kent een aantal voordelen. Zoals gezegd is het erg sterk en waterdicht. Daarnaast is het goed bestand tegen chemische invloeden en heeft het een grote kleefkracht op veel materialen. Een bitumen dak is gemakkelijk te onderhouden en het gaat minimaal zo’n 25 jaar mee. Een bitumen dak is duurzaam en bestand tegen alle Nederlandse weersinvloeden. Het leggen van bitumen dakbedekking is een vrij gemakkelijke klus voor een dakdekker. Bij bitumen dakbedekking is een flexibele verwerking mogelijk, wat er voor zorgt dat detailwerk in hoeken of rondom obstakels ook mogelijk is.

Opties bitumen dak vervangen

Gaat u uw dakbedekking op uw platte dak vervangen? Dan kan de klus op 2 manieren worden uitgevoerd. In de meeste gevallen is het mogelijk om de nieuwe laag dakbedekking over de oude laag aan te brengen. Dit scheelt u flink in de kosten zoals u in het onderstaande kostenoverzicht ziet. Wilt u direct uw dak laten isoleren of zijn er al vele lagen dakbedekking over uw platte dak aangebracht waardoor het geheel te zwaar begint te worden voor de dakconstructie? Dan moet de complete dakbedekking vervangen worden. De dakdekker haalt de oude lagen van uw platte dak en voorziet het dak weer van een verse strakke laag.

Interesse in bitumen dakbedekking ?

Maak nu een afspraak via info@stegingdakbedekkingen.nl of via telefoonnummer 0165-51 37 97
Wij komen graag gratis bij u pand of woning om de situatie te bekijken en indien nodig advies te geven.