Bitumen dakbedekking

“Wat is bitumen dakbedekking en wat zijn de voordelen?”

Wat is een bitumen dakbedekking?

Bitumen dakbedekking  wordt ook bitumineuze dakbedekking genoemd, het bestaat uit aardolie in combinatie met glasvlies of polyester. De meeste platten daken in Nederland zijn voorzien van bitumen dakbedekking.

Steeds meer woningen kiezen voor bitumen dakbedekking omdat het een mooier en een moderne afwerking heeft dan een pannendak en dat dit duurzame materiaal tientallen jaren meegaat.

Een weetje over bitumen:

Een van de bekendste eigenschappen van bitumen dakbedekking is dat het zeer sterk en waterdicht is, daarom werd het vroeger ook gebruikt om schepen waterdicht te maken.

Voordelen Bitumen dakbedekking

– Bitumen zijn supersterk
– Bitumen zijn waterdicht
– Bitumen kleefkracht is enorm groot
– Bitumen is makkelijk te herstellen

Nadelen Bitumen dakbedekking

– Mindere bestendigheid tegen Uv-straling (daarom doen wij op de bitumen een grindlaag aanbrengen)
– Elasticiteit is slecht

Daardoor zijn bitumen verbeterd door extra bewerkingen met APP (Atactisch Poly Propyleen) en SBS (Sryreen Butadieen Styreen).

Door de bewerking van bitumen met APP wordt de dakbedekking

– Elastischer
– UV- bestendig

Door de bewerking met SBS wordt de dakbedekking

– Beter bestand tegen temperatuurschommelingen
– Kleefkrachtiger
– Beter bestand tegen lekkages

Naast bitumendakbedekking bieden wij voor platte daken ook andere opties zoals b.v. PVC dakbedekking. Deze is ook net als bitumineuze dakbedekking in een witte variant verkrijgbaar, die ervoor zorg dat de hitte in de zomermaanden lekker buiten blijft.

Levensduur bitumendakbedekking

– Haalt u ieder jaar alle algen en mossen en vuil van uw dakbedekking af.
– Breng een groendak op uw dakbedekking aan, hierdoor wordt de dakbedekking beschermd tegen Uv-straling en uitdroging.
– Bedek uw bitumendakbedekking met kiezelstenen om Uv-straling tegen te gaan.

De plaatsing van een bitumendakbedekking

Afhankelijk of de oude dakbedekking schoon of vuil is, wordt deze door ons eerst gereinigd. Vervolgens rollen wij het nieuwe dakleer volledig over uw dak, wat er uitsteekt wordt weggesneden. Met een brander verhitten wij de onderkant van de dakrollen. Zo smelt het bitumen samen met de onderlaag.

Bitumen wordt vloeibaar bij een temperatuur van 110 graden Celsius en ontvlamt bij 260 graden Celsius. Wij dienen de temperatuur dus tussen die 2 grenzen te houden bij het verwerken van bitumen dakrollen. Daarna gaan wij met een nadenwals over de nieuwe bitumendakbedekking, vooral over de naden. Deze naden worden daardoor goed waterdicht.

Ondanks dat er tegenwoordig een zelfklevende dakbedekking op de markt is gebracht. In de praktijk blijkt deze nieuwe soort qua hechting minder. Laat uw bitumendakbedekking professioneel aanbrengen door Steging Dakbedekking zodat u zich de komende jaren niet om uw dak hoeft te bekommeren.

Bitumendakbedekking met dakkoepels

Wat zijn de kosten?

De kosten van het plaatsen van een bitumendakbedekking is afhankelijk van een aantal factoren.

– Kan de nieuwe daklaag over uw oude geplaatst worden?
– Wilt u ook isoleren? Dan heeft een totaal nieuwe dakbedekking de voorkeur.
– Hoe zwaar wordt de constructie onder uw dakbedekking?
– De vorm van het dak.
– Hoeveel dak details en hoe hoog zijn de opstanden?

Steging Dakbedekking bekijkt en adviseert u graag over uw persoonlijke situatie!

Wat kan Steging Dakbedekkingen voor uw betekenen?

Steging Dakbedekkingen werkt uitsluitend met gecertificeerde en goed opgeleide dakdekkers. Als wij voor u werken bent u ervan verzekerd dat u waar voor u geld krijgt en uiteraard met de beste kwaliteit!

Uw dakdekker specialist voor de beste dakbedekking, van dak reparaties tot dak onderhoud, van nieuwe daken tot aan vervanging van uw dak, en ook voor complete dakrenovatie. Voor elke klus op het gebied van dakbedekking kunt u bij ons terecht.

Wat klanten zeggen over Steging Dakbedekkingen

Steging Dakbedekking is partner Vebidak

Vebidak is een branchevereniging die de belangen behartigt van aangesloten dakdekkersbedrijven. Daarnaast hebben ze een adviserende en ondersteunende taak richting opdrachtgevers. U dus.

Daarnaast ziet Vebidak toe op kwaliteit en betrouwbaarheid van dakdekkers. Alle aangesloten leden moeten voldoen aan criteria op het gebied van bedrijfsvoering, continuïteit, techniek en ondernemerschap. Vanwege de hoge standaard worden Vebidak aangesloten dakdekkers aanbevolen door Vereniging Eigen Huis en De consumentenbond.

10 Jaar garantie

Bij Steging Dakbedekkingen krijgt u een certificaat van verzekerde garantie, welke al bij de prijs zit inbegrepen. Dit certificaat is het schriftelijk bewijs dat u tegen gebreken bent verzekerd voor een periode van 10 jaar.

Het staat er tevens voor in, dat de bitumineuze dakbedekking voldoet aan de eisen die volgens de huidige stand van de techniek aan de dakbedekkingsconstructie behoren te worden gesteld.

Deze garantie geldt voor alle lekkages die binnen 10 jaar optreden als gevolg van het onjuist aanbrengen van de dakbedekkingsconstructie of als de kwaliteit van het materiaal ondeugdelijk blijkt te zijn.

Het garantiecertificaat is geldig voor een garantieperiode van 10 jaar.

Meer informatie

Maak nu een gratis afspraak met de dakdekker specialist via info@stegingdakbedekkingen.nl of via telefoonnummer 0165 – 51 37 97.
Wij komen graag gratis bij u thuis om u te adviseren over uw dakbedekking of dakrenovatie.

Impressie video | Steging Dakbedekkingen

Dakbedekking Steging Dakbedekkingen