Nieuwbouw daken

Nieuwbouw daken

Steging dakbeddekingen is gespecialiseerd in het verzorgen van het compleet aanleggen en onderhouden van nieuwbouw daken zowel voor bedrijven als consumenten. De meeste aannemers laten dit special door Steging Dakbedekkingen uitvoeren omdat wij ruime ervaring hebben in het aanleggen van platte daken. Wij verzorgen de gehele dakopbouw vanaf het dakbeschot tot een perfect eindresultaat. Veel collega’s verkijken zich op de omvang van voor het aanleggen van een nieuwe dak en komen naderhand onverwacht met diverse extra onkosten.

Wij verzorgen elk project  van A tot Z d.w.z. dat wij het bestaande dakoppervlak indien nodig verwijderen compleet met dakbeschot en netjes afvoeren. Daarnaast zullen wij het dak voorzien van de door u en ons overeengekomen dakbedekking soort en zorgen dan u 100% tevreden bent met het eindresultaat.

Door onze jarenlange ervaring en inzicht  kunnen wij u exact vertellen wat de juiste

Wij komen onze afspraken altijd na! Dit kunt u ook nakijken op onze site bij het onderdeel klantervaringen.

Wij kunnen o.a. u het volgende verzorgen

 • Aanleggen dakbedekking incl. uitsparingen van lichtkoepels en dak doorvoeren
 • Aanbrengen houten dakbeschot (de basis van het dak)
 • Het isoleren van het dak
 • Onderhouden en controleren van het dak

Soorten dak systemen:

Bitumineuze dakbedekking

Bitumen is een aardolie product wat ontstaat als een residu nadat de benzine of diesel uit de aardolie gehaald is. Bitumen lijkt qua eigenschappen erg veel op teer, maar het is niet hetzelfde. Teer wordt namelijk verkregen uit hout of steenkool.

De eigenschappen van Bitumineuze dakbedekking is dat het gemakkelijk te verwerken en duurzaam is . Omdat het zo gemakkelijk te verwerken is, is het materiaal ook geschikt voor complexe dakvormen en uitsparingen. Vooral voor platte en licht hellende daken is bitumineuze dakbedekking de ideale oplossing.

Er zijn twee soorten bitumineuze dakbedekkingen

 • APP (A-tactisch Poly Propyleen )
 • SBS (Styreen-ButadieenStyreen) )

Het belangrijkste verschil tussen beide soorten dakbedekking is dat SBS elastischer is dan APP. Hierdoor is dit materiaal geschikter voor flexibele daken. SBS heeft ook een  sterkere hechting. APP is daarentegen beter bestand tegen UV-straling en hoge temperaturen.

EPDM dakbedekking

EPDM (Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer )is een materiaal dat bekend staat als een hightech synthetisch rubber dat beschikt over unieke eigenschappen. Een van de voordelen van EPDM is dat het op maat gemaakt kan worden in de fabriek waardoor er minder kans op lekkage bij de naden,  want deze worden onder de beste omstandigheden gemaakt in de fabriek.

EPDM is zeer geschikt als waterafdichting, bv. bij (platte) daken, groene daken, dakkapellen, dakgoten, waterdichting van funderingen, waterkeringen bij opgaand werk, vijvers etc. Op daken kan dit rubber geballast worden toegepast, maar met een speciale contactlijm kan het ook volledig gelijmd worden aangebracht

LET OP: Omdat epdm extreem dampdicht is, moet er wel heel goed gelet worden op de opbouw van uw dak.

Voordelen EPDM

 • Wordt zonder open vuur aangebracht.
 • Lange levensduur langer dan Bitumineuze meer dan 30 jaar.
 • Milieuvriendelijk, recyclebaar
 • Beschikt over een hoge elasticiteit (tot 400%)
 • Voldoet aan de nieuwe norm (NEN 6050)

Nadelen

 • Is duurder dan Bitumineuze dakbedekking, maar wel lange levensduur.
 • Kan niet altijd toegepast worden i.v.m. dampvorming/ schimmel gevaar
 • Dak moet op aflopend zijn (op afschot)