Jaarlijks onderhoud

Mijn vader richtte Steging Dakbedekkingen op in 1987, bij ons thuis ging het daarom ook niks anders dan over daken. Als klein jongentje droomde ik er al van om uiteindelijk net als mijn vader ook op het dak te staan. Zelf zit ik nu 12 jaar in de dakbedekking en mijn interesse in de dakenbranche blijft maar groeien. Op dak voelen wij van Steging dakbedekkingen ons echt thuis, het doet ons echt deugd als een dak er netjes bij ligt.

Ik zeg altijd: dakonderhoud is dakbehoud. Wanneer je jaarlijks je dak onderhoud, kun je veel kosten besparen.

Vuil is de grootste vijand van het dak, vooral het continue nat worden en weer drogen heeft sterke invloed op het materiaal. Wanneer het vuil op het dak blijft liggen, ontstaat er een soort modder laag (mud-curling), waarbij een grof netwerk van barstjes ontstaat. Ook kan pimpling ontstaan, dit zijn kleine blaasjes, waarna de toplaag barst en je de inlagen van de dakbedekking kan waarnemen. Als dit gebeurt, ben je te laat. En komt het water naar binnen.

In het dakonderhoud zijn onze klanten heel divers. Van een dakkapel op een woonhuis tot bedrijfspand, we hebben het allemaal in onderhoud. Bij dakonderhoud gaat het niet alleen om het goed schoon maken en controleren van het dak, het is belangrijk dat we onze klanten tijdig waarschuwen wanneer extra kosten te verwachten zijn. Dit zullen nooit hoge kosten zijn, want dat betekent dan dat wij ons vak niet goed verstaan. Maar na verloop van jaren kunnen door veroudering diverse dak reparaties nodig zijn. Tijdens het dakonderhoud word dit gelijk gerepareerd. Zo houden we het dak in de beste conditie.

Over het algemeen is jaarlijks onderhoud van het dak voldoende. Wanneer een gebouw echter omgeven is door bomen, waardoor er veel bladeren op het dak vallen, is het verstandiger om  een paar keer per jaar het dak na te lopen. Bladeren geven een enorme vervuiling, ze zakken in de plassen water en gaan rotten hierdoor hechten ze zich aan de toplaag. Ook is het noodzakelijk dat de uitwateringen (hemelwaterafvoeren) vrij blijven zodat het water goed weg kan lopen. Als wij van Steging Dakbedekkingen op het dak geweest zijn, dan kan er van het dak gegeten worden.

Daarom is onze slogan dan ook: Uw dak is onze zorg..!!

Indien u meer informatie wilt dan kunt u ons bereiken op 06-43201133 of via de e-mail op info@stegingdakbedekkingen.nl

door Robin Steging