Witte bitumen dakbedekking

“Dakbedekking voor het oog, milieu en uw portemonnee”

Witte bitumen dakbedekking | Steging Dakbedekkingen

In de zomer word er al snel aandacht gegeven aan de dakenbranche, want wat kan het soms warm worden op de daken.

Waarom moet ik kiezen voor Witte bitumen dakbedekking?

Met tropische dagen kan de temperatuur weleens oplopen tot rond de 80 graden celsius. Dit heeft grote nadelige gevolgen voor de temperatuur in het betreffende pand, en ook voor de dakbedekking zelf is die brandende zon niet al te best. De daken in ons land hebben het dan zwaar te verduren. Daarom is er nu de keuze op witte reflecterende bitumineuze dakbedekking te nemen.

Voordelen Witte bitumen dakbedekking

– Binnentemperatuur gaat naar beneden
– Dakbedekking gaat langer mee
– Minder energiekosten (airco)
– Verhoogt rendement bij eventuele zonnepanelen
– Verbetert kwaliteit van de lucht
– Esthetisch aanzicht
– 10 Jaar garantie

Binnentemperatuur gaat naar beneden

Zoals ik net al zei kan de temperatuur op een zwart bitumineus dak oplopen tot rond de 80 graden celsius. Bij witte dakbedekking kan de temperatuur worden gereduceerd naar ongeveer 40 graden celsius.

Stelt u zich eens voor wat dat wel niet kan betekenen voor de temperatuur in een gebouw. De binnen temperatuur kan dan terug gedrongen worden met maar liefst 3 tot soms zelfs 5 graden celsius.

Weet u wat dat betekent voor uw energie gebruik als u een airco heeft? Uitgaande van een daling van 0,5 graden celsius levert een reductie op het energiegebruik van de airco van ca. 8%. Dit is weer goed voor uw portemonnee en goed voor het milieu, dankzij alleen witte dakbedekking.

witte bitumen dakbedekking vs zwarte dakbedekking

Zonnepanelen met Witte bitumen dakbedekking

Tegenwoordig zijn zonnepanelen op daken niet meer weg te denken in ons mooie Nederland.
Het maximale rendement van een zonnepaneel is bij een temperatuur van ongeveer 25 graden celsius of lager. Kiest u dus voor witte dakbedekking dan is dat ten aller tijden gunstig voor de opbrengst van de stroom van het zonne energie systeem.

witte bitumen dakbedekking met zonnepanelen

Verbetert kwaliteit van de lucht

Diverse merken hebben een natuursteenkorrel met een coating van titaniumdioxide dat op de toplaag verkleefd zit, het unieke aan dit mineraal is dat het lucht zuiverend werkt. U hoort het goed een dakbaan die onze lucht, de lucht die wij allemaal in ademen zuivert.

De NOx (stikstofoxide) en SOx (zwaveloxide) worden omgezet in onschadelijke stoffen en zo wordt de fijnstof gereduceerd. De UV-straling werkt eigenlijk als katalysator op de giftige stoffen en zet deze om in ongevaarlijke nitraten. De rest producten hiervan spoelen zo gewoon weg via het hemelwater ons riool in.

Esthetisch aanzicht

Verder staat het ook wel heel chique die witte dakbedekking. Ook architecten kiezen steeds vaker voor witte dakbedekking, een wit dak past perfect bij een witte moderne woning. Het is natuurlijk wel zo hoe groter het oppervlak hoe groter het luchtzuiverende effect zal zijn.

Beste rendement door jaarlijks onderhoud

Wat wel heel belangrijk is bij de keuze voor witte dakbedekking, dat is dat er vaker onderhoud gepleegd moet worden. Zodra er zwerfvuil op het dak is, neem nou bladeren van bomen rondom het dak verdwijnen al deze voordelen.

De warmtereductie zal een stuk minder zijn en ook het luchtzuiverende effect word minder. Daarom streven wij er naar om minimaal 2 a 3 keer per jaar met een zachte borstel het da schoon te vegen. Vooral als er zonnepanelen op uw dak staan, blijft er gemakkelijk vuil achter het raster van het systeem zitten. hou dit dus goed bij.

Witte bitumen dakbedekking vs zwart bitumen dakbedekking

Wel is er een kleine meerprijs bij witte dakbedekking ten opzichte van de traditionele zwarte bitumen dak rol. Dit komt voornamelijk omdat het product zelf duurder is en wij als dakdekker iets voorzichtiger te werk moeten gaan ivm besmettingen op de witte minerale toplaag. Wij zullen dus iets langer bezig zijn.

Garantie dakbedekking: zekerheid bestaat nog

Bij Steging Dakbedekkingen krijgt  u een certificaat van verzekerde garantie, welke al bij de prijs zit inbegrepen. Dit certificaat is het schriftelijk bewijs dat u tegen gebreken bent verzekerd voor een periode van 10 jaar.

Het staat er tevens voor in, dat de bitumineuze dakbedekking voldoet aan de eisen die volgens de huidige stand van de techniek aan de dakbedekkingsconstructie behoren te worden gesteld.

Deze garantie geldt voor alle lekkages die binnen 10 jaar optreden als gevolg van het onjuist aanbrengen van de dakbedekkingsconstructie of als de kwaliteit van het materiaal ondeugdelijk blijkt te zijn.

Het garantiecertificaat is geldig voor een garantie periode van 10 jaar.

10 jaar garantie bitumen dakbedekking

Meer informatie

Wilt u meer informatie of advies over witte bitumen dakbedekking, neem dan contact met ons op.

Tel: 0165 – 513 797
E-mail: info@stegingdakbedekkingen.nl

neem contact op dakbedekking


Contactformulier | Steging Dakbedekkingen

06 - 43201133