Keuze type dakbedekking overkapping

KEUZE TYPE DAKBEDEKKING OVERKAPPING

Voordat je een overkapping laten maken door een bedrijf, of je plaatst de overkapping zelf? Is het vooraf belangrijk om te weten welke soort dakbedekking daar op moet komen.


SOORTEN DAKBEDEKKINGEN OVERKAPPING

Er zijn verschillende soorten dakbedekkingen voor uw overkapping. Wij van Steging Dakbedekking zetten ze voor u op een rij met daarbij de voor- en nadelen.

En wil je dat het platte dak van je overkapping esthetisch ook nog een hoop doet? Steging dakbedekkingen zal u helpen bij het maken van de juiste keuze door tips over dakbedekking te delen met jullie.


– DAKBEDEKKING OVERKAPPING MET EPDM


Er wordt soms ook gekozen voor EPDM als dakbedekking voor uw overkapping gekozen. Nu staan wij niet volledig achter deze kunststof dakbedekking dit omdat EPDM ten eerste extreem dampdicht is. Ik hoor u denken maar een overkapping is toch gewoon buiten, de wind blaast erdoor dus dit moet qua damp dichtheid toch geen probleem zijn.

Nee, dat klopt maar wat als u toch ooit besluit om de overkapping af te dichten met bijvoorbeeld glazen schuifwanden? Of nog mooier u plaatst hierbij ook nog eens een mooie kachel? Dan komt er dus wel warme lucht die opstijgt en tegen het koude dak aankomt, hierdoor ontstaat er condens en soms zelf schimmel. Een grote ergernis volgt.

Wij hebben hiervoor een uitstekende oplossing. Isoleer het dak van uw overkapping. Al is het maar met een kleine waarde.

Door isolatie onder de dakbedekking te plaatsen creëert u een warm dak, en condens is hierdoor voor een enorm groot deel uitgesloten in uw overkapping.


– DAKBEDEKKING OVERKAPPING MET BITUMEN

Met bitumen is het zo dat er eerst een onderlaag mechanisch bevestigd wordt met schroeven en druk verdeel plaatjes. Deze onderlaag bestaat uit een gebitumineerde polyestermat. Alleen al aan deze onderlaag kan je een auto ophangen zo sterk is deze laag. En hieroverheen word de bitumineuze toplaag vol verkleefd. Het dak van uw overkapping kan zo met zekerheid ieder weertype aan.


En waarom dan een bitumineus dak op uw overkapping en geen EPDM dak?

EPDM word met een contactlijm aangebracht en bij isolatie is dat rechtstreeks op de aluminium folie van de isolatie platen. Wij hebben meerdere malen gezien dat met fikse windstoten de EPDM folie zo van de isolatie platen wordt afgezogen, wij constateerden dat de aluminium folie nog aan de EPDM folie zat maar dus gewoon van de isolatie werd afgetrokken.

Wij van Steging Dakbedekkingen raden eigenlijk qua soort dakbedekking altijd de bitumineuze dakbedekking aan. Ook voor uw overkapping is bitumen een ideaal product.


– DAKBEDEKKING OVERKAPPING MET LICHTSTRAAT OF LICHTKOEPEL

Onze ervaring met een lichtstraat of lichtkoepel in je platte dak van je overkapping is wel dat insecten vaak in de sparing van het dak naar het licht toe willen vliegen, door het glas van de koepel kunnen zij niet verder en blijven dus continu in je overkapping rond vliegen.

Misschien dan toch geen koepel of lichtstraat boven je eettafel plaatsen.

Er is een keuze qua koepel om voor een glas te gaan of voor een kunststof koepel.

Glas biedt wel de mooiste lichtinval, waar kunststof het licht som vertekend. Daarnaast zul je bij regen of hagel veel minder geluid ervaren als bij een kunststof koepel. En nog een bijkomend voordeel van glas is dat het een glas materiaal is en hierdoor minder gevoelig is voor vuil en aanslag. Het grootste nadeel van glas is dat het vele malen duurder is.Een overkapping wordt meestal gebouwd om langer van het buiten leven te kunnen genieten!

Vaak is het wel dat je zo veel mogelijk licht naar binnen wilt laat komen. Maak hem daarom dus zeker niet te laag, en misschien is het leuk om er een lichtstraat of lichtkoepel in te verwerken.

Steging dakbedekkingen bieden u een esthetisch mooi waterdicht bitumineus dak voor uw overkapping. Persoonlijk advies nodig? neem dan gerust even contact met ons op.

INTERESSE IN EEN OVERKAPPING MET DAKBEDEKKING ?

Maak nu een afspraak via info@stegingdakbedekkingen.nl of via telefoonnummer 0165-51 37 97
Wij komen graag gratis bij u pand of woning om de situatie te bekijken en indien nodig advies te geven.